Szolgálatás

Remekül teszi a dolgát a bitumenes vízszigetelés

Summary

Az idők során, a különféle építmények fejlődésével a szakemberek rájöttek, hogy mik azok a hibák, amiket az elődeik elkövettek. A beton egy nagyon sokoldalú anyag, de önmagában nem felel meg a szigetelő feladatok ellátására. Voltaképpen egy pórusos szerkezetű komponens, ami […]

bitumenes vízszigetelés

Az idők során, a különféle építmények fejlődésével a szakemberek rájöttek, hogy mik azok a hibák, amiket az elődeik elkövettek. A beton egy nagyon sokoldalú anyag, de önmagában nem felel meg a szigetelő feladatok ellátására. Voltaképpen egy pórusos szerkezetű komponens, ami lehetőséget ad a nedvességének a benne történő haladásra. Pontosan ezért lett kifejlesztve a bitumenes vízszigetelés, ami könnyedén meggátolja, hogy a talajból feláramló víz bejusson a szilárd szerkezetbe és ott továbbítódjon. A salétrom megjelenése nagyon sok fejtörést tud okozni a hétköznapokban, ezért mindig szerencsésebb előre gondolkodni és cselekedni, mint utólag a kárelhárítással foglalkozni. A bitumenes vízszigetelés a kezdeti szakaszban könnyedén felvihető. Általában több rétegre lesz szükség, hiszen így tudjuk biztosítani, hogy valóban ne szivárogjon keresztül rajta a nem kívánt nedvesség.

Legtöbbször az alapnál kerül bevetésre, de sokszor a lapos tetők, teraszok, erkélyek kialakítása során is felhasználásra. A bitumenes vízszigetelés előtt a felületeket érdemes kelősíteni, ami voltaképpen egy alapozó. Ennek a szerepe, hogy jól tapadó réteget hozzon létre a bitumenes vízszigetelés előtt. A lapok lefektetése után általában lánghegesztéssel valósul meg az összedolgozás. Ilyenkor megolvad a kelősítő anyag, valamint a bitumenes vízszigetelés felső rétege, majd pedig ezek összeforrnak. A lapok átfedéssel kell leterítve legyenek. Közvetlenül erre következik a hőszigetelés. A bitumenes vízszigetelés révén nem kell félni a lentről érkező víznyomástól, vagy a csapadék okozta esetleges leszivárgások hatásától.