Szolgálatás

Útmutató a fogkefe vásárláshoz

Summary

Napi rutinunkba jobb esetben bele tartozik a napi kétszeri fogmosás. Fogaink védelme nagyon is fontos, hiszen egyrészről pokoli fájdalmat tud okozni egy beteg fog, másrészről egy kisebb vagyont is ott lehet hagyni a fogorvosnál, ha valamilyen komolyabb gond adódik, harmadrészről […]

fogkefe vásárláshoz
fogkefe vásárláshoz

Napi rutinunkba jobb esetben bele tartozik a napi kétszeri fogmosás. Fogaink védelme nagyon is fontos, hiszen egyrészről pokoli fájdalmat tud okozni egy beteg fog, másrészről egy kisebb vagyont is ott lehet hagyni a fogorvosnál, ha valamilyen komolyabb gond adódik, harmadrészről pedig, egy beszélgetés vagy mosoly során kikandikáló ápolatlan és hiányos fogsor nem kelt túl jó benyomást másokban. Nem elég azonban az, hogy rendszeresen mossuk a fogainkat, azon is nagyon sok múlhat, hogy a megfelelő eszközöket használjuk- e a fogápolás terén. Sokakat foglalkoztat az, hogy a boltok polcain elérhető hatalmas választék láttán melyik fogkefe lehet manapság a legjobb választás.

Néha nem árt néha egy kis útmutató a fogkefe vásárlás során, hiszen, ha nem jól döntünk, még akár árthatunk is fogunknak és ínyünknek. Elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy mennyi szempontot érdemes figyelembe venni a fogkefe vásárlásnál. Sokan talán nem tudják, de itt is számít a méret: egy kisebb fejű kefével könnyebben megtudjuk tisztítani a nehezebben elérhető helyeket is. Manapság már olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az elektromos és a szónikus fogkefék közül is választani lehet, melyek intenzív mozgásukkal hatékonyabban tisztítják meg a fogakat. Nem elég azonban az, ha a birtokunkban van a tökéletes eszköz, tudni kell az adott fogkefét használni, hiszen teljesen másképp kell helyesen fogat mosni egy elektromos darabbal, és másképp egy manuális fogkefével, valamint természetesen a mosás időtartama is eltérő lesz.

Leggyakrabban az a kérdés szokott talán felmerülni azokban, akik új fogkefe vásárlása előtt állnak, hogy melyik éri meg jobban: a hagyományos, manuális kefe, vagy az elektromos fogkefe. Egyértelműen jobban meg lehet tisztítani a fogakat egy elektromos fogkefével, akár 70 %-os tisztítást is elérhetünk szemben a kézi 50 %-os tisztítással. Ez azért elég meggyőző, ugye? Manapság a fogkefék piramiásnak a tetején a szónikus fogkefék állnak, melyek nem csak fogakat, de a fogközöket is megtudják tisztítani.

Abban az esteben, ha érdekli önt ez a téma, és szeretne még többet megtudni arról, melyik fogkefe lenne a legideálisabb választás, keresse bizalommal a fenti linken elérhető Profimed oldalát, ahol nem csak érdekes és hasznos információkat gyűjthet majd be a fogápolás minden fontos reszeltéről, de webáruházukban a legmegbízhatóbb termékek közül tud majd válogatni! Érdemes a fogkefe mellé egyéb hasznos fogápolási eszközöket is beszerezni, úgy, mint a megfelelő fogkrém, a fogköztisztító kefe, a szájzuhany, vagy a szájvíz, hiszen akkor tehetjük a legtöbbet fogaink egészségéért, ha ezek használatát is beépítjük a napi rutinunkba. Fektessünk be inkább anyagilag a megelőzésbe, és ne a fogorvosnál hagyjuk ott nagy fájdalmak közepette a fizetésünk jelentős részét!